Manfred van Daal wint de BGL Eindranking, Rick van Dijk de verliezersronde

Op zaterdagavond 18 juli vond de eindranking plaats van de BGL Ranking. Op deze avond waren er 18 geplaatste spelers die het tegen elkaar opnamen om te strijden voor de prijzen. Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren, konden we verder met de winnaars en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Rick van Dijk en Stephan Verschuren die het in de finale tegen elkaar opnamen. Stephan kwam in de finale door bij de laatste 16 Peter van de Laar te verslaan met 3-1, daarna bij de laatste 8 te winnen van Christian Hanßen met 3-0 en in de halve finale was het Twan Baltussen die met 3-1 zijn meerdere moest erkennen aan Stephan. De weg van Rick naar de finale was een ronde korter, hij versloeg bij de laatste 8 Germann Niedenzu met 3-0, waarna hij met 3-1 won van Roel Hermsen in de halve finale.
In deze finale was het Rick die de eerste break pakte en een 1-0 voorsprong nam, maar Stephan brak gelijk terug. Hierna was het Rick die weer brak en ook zijn eigen leg wist te winnen en een 3-1 voorsprong nam. Stephan kwam daarna nog terug tot 3-2, maar het was Rick die de 6de leg won en zo de verliezersronde wist te winnen.

In de winnaarsronde kwamen John van de Weerd en Manfred van Daal elkaar tegen in de finale. John wist deze finale te bereiken door bij de laatste 8 met 3-2 te winnen van Klaus Baumert, waarna hij in de halve finale met 4-2 wist te winnen van Geert van den Berg. Manfred wist bij de laatste 8 te winnen van Carsten Radermacher en in de halve finale was hij met 4-0 te sterk voor Robert Kusters.
Zowel John als Manfred wisten van deze finale een waar spektakel te maken. Manfred brak John gelijk in de eerste leg, maar John brak gelijk met een 17 darter de leg van Manfred. Hierna vlogen de breeks op en neer. De derde leg was een breek met een 14 darter voor Manfred. John brak gelijk de 4de leg terug en wist zijn eigen leg te behouden met een 16 darter, 3-2 voor John. Hierna wisten beide partijen tot aan 4-4 hun eigen legs te behouden, waardoor er een beslissende 9de leg gespeeld diende te worden. In deze leg kwam het er op aan wie er de beslissende dubbel ging gooien. Manfred was hierin de gelukkigste en wist met een 5-4 score de finale te winnen van John van de Weerd.

Al met al mag de organisatie terugkijken op een geslaagd ranking evenement die wellicht volgend jaar weer een vervolg zal hebben. Mocht je op de hoogte willen blijven van dit evenement of andere door Langenbom DC georganiseerde evenementen, like dan onze facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *