Over LDC

Het ontstaan van Langenbom DC

Het begon bij Café D’n Bens,waar een dartbord in een verlaten hoek hing. In die verlaten hoek waren Tom Gerrits en zijn maten regelmatig een potje aan het darten. In de andere hoek van het café zat een clubje jeugd, die zich de hele avond konden vermaken met het kaartspel zwikken.
Op een gegeven moment had het kaartclubje in de gaten dat er ook nog een dartbord hing, waar dit clubje dan ook af en toe op ging gooien. Als dan de groep van Tom Gerrits binnenkwam, maakte dit groepje dat ze wegkwamen, want door hun moest en zou er gedart worden op dat ene bord, en ging het andere clubje weer vrolijk verder met zwikken. Tot op een gegeven moment iemand op het idee kwam dat we misschien toch wel met z’n allen op dat ene dartbord zouden kunnen gooien, als wijze van wedstrijdjes tegen elkaar gooien. Zo gezegd, zo gedaan.

Er kwamen steeds meer mensen die zich met het darten gingen bezighouden, zodat we op een gegeven moment aan één dartbord niet meer genoeg hadden.
De kroegbaas (onze Johnny) ging zijn kroeg verbouwen en er kwamen 2 dartborden te hangen.
Het Langenbooms Darttoernooi kwam eraan en iedereen wilde zijn dartkunsten laten zien.

Na een zeer geslaagd toernooi kwamen er steeds meer mensen op de zaterdagavond naar D’n Bens om een potje te darten voor de gezelligheid. Op een zaterdagavond, toen het weer erg gezellig was, werd er zelfs voor de grap over een dartvereniging gesproken. Dit bleef lang een grap, maar Johan van Beusekom zag er wel meer in als een grapje. Hij trok zijn stoute schoenen aan en ging met Johnny over dit idee praten. Na dat het idee op papier gezet te hebben en hier en daar wat mensen bij elkaar geroepen te hebben is het dan toch zover gekomen. Maar liefst 40 mensen uit Langenboom, maar ook uit andere dorpen, meldden zich aan om bij de dartvereniging te komen.

Ook in de club staat gezelligheid voorop, zoals dit ook op de zaterdagavonden het geval was. Wanneer we als grote club op de woensdagavond aan het gooien zijn, denken we nog vaak terug aan het donkere hoekje in de kroeg waar het allemaal begonnen is.