Matthijs van Els winnaar BLCL Ranking 3

Op zaterdagavond 15 december vond bij  Café Libre de 3de ranking plaats van de BLCL Ranking. Op deze avond waren echter maar 12 deelnemers die met elkaar de strijd aangingen voor de benodigde rankingpunten.

In de verliezersronde waren de volgende uitslagen te bekennen in de kwartfinale
3-0 Robert Derks – Mia van de Laar
3-1 Niels Strijbosch – Mitchel Koster
Johnny Eggenhuizen en Nick van Lieshout hadden een bye.

In de halve finale de volgende uitslagen:
3-0 Johnny Eggenhuizen – Robert Derks
3-1 Nick van Lieshout – Niels Strijbosch

De finale brak Nick gelijk de leg van Johnny, maar Johnny wist gelijk terug te breken en de stand weer gelijk te trekken. In de volgende 2 legs wederom weer een break en de stand was weer gelijk, 2-2. In de vijfde leg weer een break voor Nick en pakte een 3-2 voorsprong. Dit was meteen het breekpunt, want Nick wist daarna zijn eigen leg te behouden en met 4-2 de wedstrijd te winnen.

In de winnaarsronde waren het Bram Junier en Peter Meeuws die beide een bye hadden en zich al in de halve finale stonden. De uitslagen van de kwartfinale wedstrijden:
4-1 Matthijs van Els – Mark Schaap
4-0 Peter van de Laar – Robert Kusters

In de halve finale een echte kraker tussen Bram Junier en Matthijs van Els, welke in het voordeel van Matthijs uiteindelijk met 4-3 wist te winnen. De andere halve finale ging tussen Peter Meeuws en Peter van de Laar, waarin eerstgenoemde uiteindelijk won met 4-0.

De finale tussen Peter Meeuws en Matthijs van Els bleek ook weer van een uitzonderlijk niveau te zijn. Peter brak gelijk de leg van Matthijs voor de 1-0, echter Matthijs brak gelijk terug maar verzilverde ook de break door zijn eigen leg te houden en een 2-1 voorsprong te nemen. Peter gaf echter niet op en trok de stand weer gelijk. In de vijfde leg wist Peter weer de leg van Matthijs te pakken en ook hij verzilverde deze break door zijn eigen leg te behouden en een 4-2 voorsprong te nemen. Matthijs wist echter ook van geen opgeven en pakte in de 7de leg zijn eigen leg en wist ook de leg van Peter te pakken en de stand weer gelijk te trekken, 4-4. In de alles beslissende leg ging het scorend gelijk op, het kwam dus op de dubbel aan wie er zou winnen. Uiteindelijk was het Matthijs die de winst pakte en meteen ook de koppositie in de ranking overnam van Angelino.

Onze volgende ranking is op zondag 27 januari 2019 bij Café D’n Bens, Dominicanenstraat 34, 5453 JN te Langenboom . De ranking zal aanvangen om 13:00 uur, zaal open vanaf 12:00 uur. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk, inschrijven voor deze toernooien zal uitsluitend plaatsvinden aan de wedstrijdtafel. Voor meer info, standen en het reglement, zie onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *