Eimardo van Engelen wint 1ste BLCL Ranking

Op zaterdag 24 november vond de eerte ranking plaats van de BLCL Ranking bij Café De Coehoorn in Grave. Met 23 deelnemers begonnen we rond de klok van 20:00 uur met eerst een stemming over het speltype. Zoals al op de flyer was omschreven, zou dit op de eerste ranking bepaald worden. Na de stemming bleek een meerderheid te gaan voor een 501 b.o. 5 in de poule zonder tactics.

Na de stemming konden we dus aanvangen met de eerste poulewedstrijden en daarna met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Matthijs van Els en Robert Kusters die tegenover elkaar in de finale stonden. Matthijs had  bij de laatste 16 een bye, maar wist in de kwartfinale te winnen van Johnny Eggenhuizen met 3-2. In de halve finale was het Peter van Bergen die met 3-1 werd verslagen. Robert daarentegen moest bij de laatste 16 aantreden tegen Frank van Geenen en wist deze partij te winnen met 3-0, waarna in de kwartfinale nipt gewonnen werd van Tim van Elden met 3-2. In de halve finale was het Geert van den Berg die met 3-1 werd verslagen.
In de finale was het Matthijs die de bovenliggende partij was en dan ook een verdienstelijke 3-0 voorsprong nam. In de 4de leg ging het wat moeizamer met Matthijs om zijn dubbel te vinden en Robert wist hier uiteindelijk van te profiteren en 3-1 te maken. Ook in de leg erop werd er door Matthijs zo links en rechts een dubbeltje gemist en Robert wist hierdoor nog terug te komen tot 3-2, maar in de 6de leg was het toch raak voor Matthijs en de winst ging zodoende met 4-2 naar Matthijs.

In de winnaarsronde waren het Angelino Kranenburg en Eimardo van Engelen die het mochten uitvechten wie er met de winst vandoor ging. Zowel Angelino als Eimardo hadden een bye bij de laatste 16. Angelino mocht daarom in de kwartfinale het opnemen tegen Mathias Sparkuhle (D) en deze partij werd winnend met 3-1 afgesloten. In de halve finale was Mark Koster de tegenstander van Angelino en ook deze werd winnend afgesloten met 4-0. Eimardo trof in de kwartfinale Dave Pannemans en wist deze partij met 3-0 te winnen. In de halve finale mocht Eimardo het opnemen tegen Niels Strijbosch en ook voor Niels was er geen eer te behalen en Eimardo won de partij met 4-0.
In de finale was het Eimardo die de bovenliggende partij. Wat Angelino ook probeerde, de winst ging overtuigend naar Eimardo met 5-0.

Onze volgende ranking is op zondag 9 december bij Café-Zalen ’t Lagerhuis, Beerseweg 9, 5451 NR in Mill. De ranking zal aanvangen om 13:00, zaal open vanaf 12:00 uur. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk, inschrijven voor deze toernooien zal uitsluitend plaatsvinden aan de wedstrijdtafel. Voor meer info, standen en het reglement, zie onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *