Rik Hendriks wint de BGL Eindranking, Christian Hanssen wint de verliezersronde

Afgelopen zondag 28 mei vond bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom de eindranking plaats van de BGL Ranking seizoen 2016-20176. 22 deelnemers hadden zich geplaatst voor deze eindranking, maar 16 waren er komen opdagen. 3 personen hadden zich afgemeld, de andere 3 waren er gewoon niet.

De poules werden ingedeeld volgens de loting die geldt voor een eindronde. De nummers 1 tot en met 4 waren in dit geval geseed, de overige deelnemers werden in de poules verdeeld.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, gingen we verder met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde waren er enkele verrassingen. Zo wist Jan Raaijmakers knap met 3-0 te winnen van Niels Strijbosch. En bij de partij tussen Ferdi Knipping en Twan Baltissen moest er zelfs een beslissende leg gespeel worden om te bepalen wie er naar de halve finale mocht. Uiteindelijk was het Twan die hier de beslissende dubbel gooide.
3-0 Wouter van Rossum – Robert Derks
3-0 Christian Hanssen – Germann Niedenzu
3-0 Jan Raaijmakers – Niels Strijbosch
3-2 Twan Baltissen – Ferdi Knipping

In de halve finales waren daarna de volgende uitslagen te bekennen:
3-1 Christian Hanssen – Wouter van Rossum
3-0 Twan Baltissen – Jan Raaijmakers

In de finale troffen 2 Goch spelers elkaar en hieruit bleek wel dat ze elkaar al langer kende. De finale bleek dan ook gelijk op te gaan tot 2-2, waarbij alle legs met de darts meegingen. Zo ook de vijfde leg, welke gewonnen werd door Christian. In de 6de leg was het dan toch Twan die zijn meerdere moest erkennen in Christian, want hij was het die de break forceerde en gelijk de wedstrijd wist te winnen met 4-2.

In de winnaarsronde waren geen echter verrassingen te bekennen, al was het Mark Schaap die verzuimde zijn dubbels te gooien tegen Ruben en zodoende de partij verloor. Ook Rik Hendriks moest even nog een tandje bijzetten om Rick van Dijk te kunnen verslaan. De uitslagen waren hier als volgt:
3-0 Ruben Relou – Mark Schaap
3-0 Manfred van Daal – Robert Kusters
3-1 Rik Hendriks – Rick van Dijk
3-0 Peter van Bergen – Klaus Baumert

In de halve finale kwamen als eerste Ruben en Manfred elkaar tegen. Manfred kwam al snel voor met 3-0, maar Ruben wist nog terug te komen tot 3-2 en zelfs kansen kreeg op de gelijkmaker. Maar helaas de dubbel wilde er maar niet in bij Ruben. Manfred ging met een 4-2 winst naar de finale. In de andere halve finale waren het Rik Hendriks en Peter van Bergen die het mochten uitvechten wie van de twee naar de finale mocht gaan. Uiteindelijk was het Rik Hendriks die hier met 4-1 won.
De finale was een waar spektakelstuk. De mannen van Café Libre wisten elkaar tot een hoog niveau te krijgen. Rik mocht de wedstrijd aanvangen en wist zijn eerste leg te houden, maar ook Manfred wist zijn leg te houden, 1-1. Daarna was het Manfred die de eerste break van de wedstrijd pakte en gelijk ook daarna zijn eigen leg pakte, 3-1 Manfred. Rik wist hierna dan toch zijn eigen leg te behouden en brak daarna gelijk Manfred om de stand gelijk te maken, 3-3. Rik wist daarna in de 7de leg weer een voorsprong te nemen en de 8ste leg verzuimde hij om het af te maken waardoor de stand weer gelijk stond, 4-4. In de beslissende leg was Rik die nog ergens een extra standje gevonden had, want met 2x 180 zette hij nog even aan. Manfred kon hier niet meer volgen, waardoor Rik de wedstrijd met een 5-4 winst over de streep trok.

Al met al kan de organisatie van de BGL Ranking weer terugkijken op een geslaagd evenement, die ook volgend seizoen weer zijn doorgang zal vinden. Houdt daarom onze Facebookpagina of onze website er over in de gaten. Wij gaan echter nog niet met zomerstop, want er zijn nog enkele toernooien in de planning. Ook deze zullen binnenkort bekend worden gemaakt op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *