Geert van den Berg wint de 4de BGL Ranking, Ruben Relou wint de verliezersronde

BGL-flyer_NLAfgelopen zondag vond de 4de ranking plaats van de BGL Ranking. Deze vond deze keer plaats bij Café Libre in Mill. Met 30 deelnemers begonnen we aan deze mooie middag met de poulefase, waarna er enkele mooie partijen volgde in de winaars- en verliezersronde.

Na de poulefase waren we aangekomen in de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde waren het Ruben Relou en John van de Weerd die elkaar troffen in de finale. John wist bij de laatste 16 af te rekenen met Robert Derks met 3-0, waarna in de kwartfinale Peter van de Laar met 3-0 werd verslagen. In de halve finale was het Joey van Laere die John het nog lastig maakte, maar helaas met 3-2 verloor van John.
Ruben wist daarentegen bij de laatste 16 te winnen van Ferdy Knipping met 3-1, waarna in de kwartfinale afgerekend werd met Rick van Dijk met 3-0. In de halve finale wast het Hans Eis die zijn meerdere moest erkennen in Ruben en met 3-0.
In de finale was het John die een 1-0 voorsprong pakte, maar Ruben maakte daarna direct gelijk (1-1). Ruben pakte daarna de leg van John en wist ook daarna zijn eigen leg te behouden en een 3-1 voorsprong te nemen. In de volgende leg was het Ruben die hier sterk stond te spelen en met 4-1 de finale wist te winnen.

In de winnaarsronde waren het Geert van den Berg en Rik Hendriks die hier streden voor de titel. Geert wist de finale te bereiken door bij de laatste 16 te winnen van Roel Hermsen met 3-1, waarna in de kwartfinale, na een spannende strijd, werd gewonnen van Carsten Radermacher met 3-2. In de halve eindstrijd won Geert met zeer goed en verzorgd spel van Rody Wittenberg met 4-0.
Rik behaalde de finale door in de kwartfinale te winnen van Hans Achten met 3-1, waarna in de halve eindstrijd knap werd gewonnen van Manfred van Daal met 4-1.
In de finale ging Geert gewoon door wat hij in de halve finale ook deed. Geert mocht de wedstrijd aanvangen en Rik volgde de eerste leg nog netjes, echter het was Geert die als eerste de dubbel gooide, 1-0. Daarna brak hij gelijk de leg van Rik, al had Rik wel pijlen op de dubbel gemist, 2-0. Daarna bleef Rik iedere leg wel bij, maar kon helaas geen vuist maken tegenover Geert. Met een F 141 besliste Geert de wedstrijd met 5-0.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zondag 14 februari 2016 bij Café D’n Bens in Langenboom. Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, kan men vinden op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *