Rob Terwindt wint de 5de Bens-Langenbom DC Ranking, Angelino Kranenburg runner-up

Afgelopen zaterdag 29 augustus vond al weer de 5de ranking plaats van de Bens-Langenbom DC Ranking 2015. Op deze zaterdagavond waren 16 deelnemers op afgekomen om zich eventueel alsnog te plaatsen voor de eindranking.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, werd het kaf van het koren gescheiden en gingen 8 personen naar de winnaarsronde en 8 personen naar de verliezersronde.

In deze verliezersronde waren het Joost Derksen en Mark Schaap die zich wisten te plaatsen voor de finale. Joost kwam in de finale door in de kwartfinale te winnen van Sander Roodbeen met 3-1. Daarna was het Robert Kusters die het in de halve finale met dezelfde cijfers er aan moest geloven.
Mark daar en tegen won in de kwartfinale van Nick van Lieshout met 3-0, waarna in de halve finale gewonnen werd van Joey van Laere met 3-2.
In de finale was het Joost die deze partij domineerde. In de eerste leg wist hij gelijk Mark te breken en de volgende leg te behouden. In de 3de leg was het Mark die nog aardig terug bleek te komen, maar weer was het Joost die de dubbel op het juiste moment wist te plaatsen. In de 4de leg gaf Joost het niet meer weg en wist zodoende deze finale te winnen van Mark met 4-0.

In de winnaarsronde waren ook nog spannende partijen te beleven. Andy Veld wist het in de kwartfinale Angelino Kranenburg erg lastig te maken. Angelino won deze partij met de hakken over de sloot met 3-2. De volgende tegenstander van Angelino in de halve finale was zijn teamgenoot Roland Janssen, welke in de kwartfinale wist te winnen van Johnny Zegers met 3-1. Ook hierin moest de 7de en beslissende leg het uitmaken wie er ging winnen. Uiteindelijk was het Angelino die deze leg en dus de winst wist te pakken ten koste van Roland met 4-3.
Aan de andere kant van de sheet waren ook nog spannende partijen. Geert van den Berg wist met 3-0 te winnen van Max van Dijk, maar ook hier blijkt de uitslag wel geflatteerd te zijn. Daarnaast wist Rob Terwindt met 3-1 te winnen van Dennis Venbrux, echter ook hier was Dennis zeker niet de mindere in deze partij. In de halve finale kwamen Geert van den Berg en Rob Terwindt elkaar tegen. Dat dit een partij ging worden met vuurwerk, bleek wel in het feit dat de triples je hier om de oren vlogen. Helaas voor Geert moest hij toch zijn meerdere erkennen in Rob, want de winst ging met 4-2 naar Rob toe.
De finale die ging dus tussen Angelino Kranenburg en Rob Terwindt. Rob begon erg voortvarend aan de wedstrijd want hij wist al vrij snel een 3-0 voorsprong te nemen. In de 4de leg wist Angelino zijn eigen leg te behouden en ook Rob wist zijn eigen leg daarna te behouden, wat op een tussenstand van 4-1 opleverde. Daarna wist Angelino in de 7de leg de leg van Rob te pakken met een F120 en daarna zijn eigen leg te behouden met een F88 finish. De laatste en beslissende leg leek heel snel de kant van Rob op te vallen, maar Angelino wist met een paar goede scores toch nog bij te komen. Rob miste nog een F140 op dubbel 10, deze pijl belande in de dubbel 15. Angelino wist in zijn beurt ook niet meer te doen als deze weg te zetten op dubbel 20 en ook Rob kon in zijn volgende beurt niet meer doen dan wegzetten op F90. Angelino kreeg hierdoor wedstrijdpijlen, maar faalde deze in de juiste dubbel te prikken. Rob daarentegen wist wel zijn F90 weg te poetsen en zodoende de wedstrijd te winnen met 5-4.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zndag 13 september bij Café D’n Bens in Langenboom. Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, kan men vinden op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *