Jeffrey Kieft wint de 5de BGL+ Ranking

Afgelopen zondag 4 maart 2018 vond de 5de ranking plaats van de BGL+ Ranking. Dit keer waren we te gast bij Café De Coehoorn in Grave. Met een opkomst van 20 deelnemers, konden we aanvangen met de poulewedstrijden.In de poulefase waren toch nog enkele verrassingen te bekennen. Geert van den Berg wist zich dit keer niet te plaatsen voor de winnaarsronde en ook Peter van Bergen kwam niet verder dan een 3de plaats in de poule en mocht het ook proberen in de verliezersronde.

In deze verliezersronde kwamen Geert van den Berg en Klaus Baumert (D) elkaar tegen in de finale. Geert wist de finale te bereiken door bij de laatste 8 te winnen van Mark Schaap met 3-1 en in de halve finale was het Peter van Bergen waar hij met 3-1 van wist te winnen. Klaus kwam in de finale door in de kwartfinale te winnen van Jan Raaijmakers met 3-0 en in de halve finale werd het 3-0 in het voordeel van Klaus, ten koste van Niels Strijbosch.
In de finale mocht Geert de wedstrijd beginnen, echter het was Klaus die door een break op een 1-0 voorsprong kwam. Leg 2 was ook weer een prooi voor Klaus en weer werd Geert gebroken, waardoor er een 3-0 score voor Klaus op het bord stond. Geert wist zich echter nog terug te knokken en er 3-2 van te maken, maar in de 6 leg was het Klaus die er met de winst vandoor ging en met 4-2 de finale wist te winnen.

In de winnaarsronde waren het Rik Hendriks en Jeffrey Kieft die het tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Rik  mocht echter eerst in de kwartfinale spelen tegen Bram Junier, het werd hier 3-0 voor Rik. In de halve finale kwam hij John van de Weerd tegen en met een moeizame 4-2 overwinning wist Rik zich te plaatsen voor de finale. Jeffrey daar en tegen mocht in de kwartfinale aantreden tegen Hans Achten en met een 3-0 winst ging Jeffrey door naar de halve finale. Hierin kwam hij tegenover Bernd Lechleiter (D) te staan en ook hier wist Jeffrey geen leg af te staan en met 4-0 de partij te winnen.
Rik en Jeffrey kwamen elkaar in de poulefase al tegen, toen was het Rik die er met de zege vandoor ging. Zou het hem nogmaals lukken? Jeffrey mocht de finale aanvangen en wist gelijk zijn leg te behouden, 1-0. De volgende leg was een break en een 2-0 voorsprong voor Jeffrey, maar Rik brak gelijk terug en bracht de stand op 2-1 in het voordeel van Jeffrey. In de 4de leg was het Rik die scorend de beste was, echter het missen van de beslissende dubbel was een probleem. Jeffrey wist hier van te profiteren en pakte de leg en een 3-1 voorsprong. Dit was ook het breekpunt bij Rik en een 5-1 zege voor Jeffrey was het resultaat en de winst van de 5de BGL+ Ranking.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 18 maart 2018 bij Café D’n Bens, Dominicanenstraat 34, Langenboom. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie, stand en het reglement kunt u terecht op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *