John van de Weerd wint de 9de BGL-Ranking, Ruben Relou wint de verliezersronde

Op zondag 22 mei 2016 vond bij Dart Sportclub Goch de 9de en laatste van deze reeks BGL-rankings plaats. 22 deelnemers hadden de weg gevonden naar Goch om deel te nemen aan deze ranking. Sommige konden zich via deze ranking nog plaatsen voor de eindranking van zondag 5 juni bij Café Libre in Mill.

Na de poulefases werd er zoals gebruikelijk verder gespeeld in de winnaars- en verliezersronde. In deze winnaarsronde waren het Geert van den Berg en John van de Weerd die het in de finale tegen elkaar mochten opnemen. Geert wist deze finale te bereiken door bij de laatste 8 Joey van Laere te verslaan met 3-0 en in de halve finale was het Hans Achten die het Geert nog moeilijk maakte. Echter ook Hans moest zijn meerdere erkennen in Geert en verloor deze partij met 4-3.
John daar en tegen wist de finale te bereiken door bij de laatste 8 te winnen van Robert Kusters met 3-0. In de halve eindstrijd was het George Grebe die hier nipt verloor van John met 4-3.
In de finale was het John die hier brutaal een 2-0 voorsprong nam door de 1ste leg te houden en de break te plaatsen op de leg van Geert. Geert wist daarna de leg van John te pakken en daarna ook zijn eigen leg te houden en zodoende weer de stand gelijk trok. Ook de volgende leg was een prooi voor Geert en wist zodoende een 2-3 voorsprong te nemen. John wist daarna 2 legs op rij te winnen en een 4-3 voorsprong te nemen. Geert wist daarna de stand weer gelijk te trekken en een beslissende leg moest er aan te pas komen om te bepalen wie de winnaar van deze finale zou worden. Hierin was het John die het snelst zijn pijl in de dubbel wist te mikken voor een 5-4 zege.

In de verliezersronde stonden Ruben Relou en Stephan Verschuren tegen over elkaar in de finale. Stephan kwam in de finale door bij de laatste 8 te winnen van Germann Niedenzu met 3-2, waarna in de halve finale werd gewonnen van Twan Baltussen met 3-1. Ruben daar en tegen moest een voorronde spelen om bij de laatste 8 te komen. In deze partij wist hij met 3-0 te winnen van Robert Derks. Bij de laatste 8 was het Hans Eis die hier met 3-0 verloor van Ruben. In de halve eindstrijd was het Wouter van Rossum die Ruben met 3-1 wist te verslaan.
In de finale wist Stephan gelijk de eerste leg te breken van Ruben, maar Ruben kwam daarna sterk terug. Met een 120-finish maakte Ruben 1-1 en een 130-finish om een 2-1 voorsprong te pakken. Stephan mocht hierna nog 2-2 maken, maar het was Ruben die hierna 2 legs achter elkaar pakte en zodoende met een 4-2 zege de finale wist te winnen.

Zodoende hebben we momenteel 26 personen die zich geplaatst hebben voor de eindronde van zondag 5 juni 2016 bij Café Libre in Mill. Op deze pagina staan alle namen die zich geplaatst hebben voor deze finale. Mocht je op deze dag niet kunnen, meld je dan even af. Dit kan via het contactformulier op deze website. De eindranking zal aanvangen om 13:00 dus wees op tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *