Hans Achten wint de 1ste BGL+ Ranking, Geert van den Berg runner-up.

Afgelopen zondag 3 december vond de eerste ranking plaats van de BGL+ Ranking. Op deze ranking waren 21 deelnemers naar toe gekomen naar Café D’n Bens in Langenboom. Met 1 poule van 5 en 4 poules van 4 deelnemers begonnen we aan deze ranking. Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, vond aansluitend de winnaars- en verliezersronde.In de verliezersronde vonden bij de laatste 16 3 voorronde wedstrijden plaats. Patrick Hutten won in een spannende partij met 3-2 van Roland Janssen, Mark Schaap trof Samantha Houlbrook (welke ook al tegen elkaar speelde in de poule) en Mark won deze partij met 3-0. Germann Niedenzu (D) trof Robert Derks in de voorronde en ook Germann wist met 3-0 te winnen.
Bij de laatste 8 mocht Patrick Hutten het opnemen tegen Klaus Baumert (D). Hierbij was het Klaus die met 3-1 wist te winnen. Marc de Klein vond Twan Baltissen als tegenstander en ook Marc wist te winnen met 3-1. Mark Schaap en Johnny Dinnissen mochten uitvechten welke van de 2 naar de halve finale mocht gaan. Met een 3-0 overwinning was het Mark die naar de halve finale mocht gaan. Matthijs van Els en Germann Niedenzu maakte er een spannende wedstrijd van. Met een beslissende leg wist Matthijs de strijd te winnen en ging met een 3-2 winst naar de halve finale.
In de eerste halve finale waren het Klaus Baumert en Marc de Klein welke streden om een finaleplaats. Met een 3-1 overwinning is het Klaus die in de finale mocht aantreden. In de andere halve finale waren het Mark Schaap en Matthijs van Els die mochten uitmaken wie van de 2 naar de finale mocht gaan. Na een spannende strijd was het Mark die met een 3-1 winst de finale wist te bereiken.
In de finale mocht Klaus de wedstrijd aanvangen en wist zijn eigen leg te behouden. Ook Mark wist daarna zijn leg te behouden, 1-1. De derde leg was weer een prooi voor Klaus, maar daarna brak Klaus in de leg van Mark de score en kwam hiermee op een 3-1 voorsprong. De vijfde leg wist Klaus weer te behouden en dit betekende tevens een 4-1 winst in de verliezersronde.

In de winnaarsronde vonden 2 voorronde wedstrijden plaats bij de laatste 16. Rick van Dijk wist in een spannende pot met 3-2 van Robert Kusters te winnen. De andere wedstrijd ging tussen Werner Tekaat en Roy van Tol en ook deze ging tot de 5de leg. Werner was het hier die met 3-2 winst er vandoor ging.
Bij de laatste 8 mocht Rick van Dijk het opnemen tegen Geert van den Berg echter dit betekende het eindstation voor Rick. Geert was met 3-1 te sterk voor Rick. Peter van Bergen mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Christian Hanssen (D) en met 3-1 ging Peter naar de halve finale. Marcel Muijtjens trof Detlef Neu (D) en met een 3-0 zege mocht Marcel aantreden in de halve finale. Hans Achten was met 3-1 te sterk voor Werner Tekaat.
Halve finale nummer 1 was een Langenbooms onderonsje. Geert van den Berg mocht het opnemen tegen Peter van Bergen. Helaas voor Peter was Geert net een maatje te groot en Geert won de wedstrijd met 4-0. In de andere halve finale waren het Hans Achten en Marcel Muijtjens die het tegen elkaar opnamen. Dat Hans en Marcel aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het feit dat er met een 2-2 stand, beide heren toch even een pauze inlaste voor een sanitaire stop. Na deze pauze was het Hans die toch nog aan het langste eind trok en met een 4-3 winst naar de finale mocht gaan.
De finale was een waar spektakelstuk. Hans had de bull gewonnen en mocht dus de wedstrijd aanvangen en wist zijn eigen leg te behouden. Maar ook Geert wist zijn eigen leg te behouden en dit gebeurde beide heren nog een keer, met als gevolg een 2-2 stand op het bord. Hans wist vervolgens wederom zijn eigen leg te houden, maar deze keer wist hij ook Geert te breken en kwam zodoende op een 4-2 voorsprong. Geert gaf echter niet op en brak Hans weer terug en vervolgens hield Geert ook zijn eigen leg, 4-4. Een beslissende leg moest er dus aan te pas komen om te bepalen wie de winnaar zou worden. Hans had hier het betere spel en wist met 5-4 de winst op te strijken.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 7 januari 2018 bij Café Libre in Mill. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie en het reglement, kunt u terecht op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *