John van de Weerd wint de 6de BGL Ranking

(verslag Leo Bakker)

Er waren 26 darters naar Goch gekomen voor deze ranking. Omdat het zo’n select groepje darters was, zaten er in de poules al gelijk een aantal toppertjes bij elkaar. Zo ging Klaus Baumert op onderling resultaat met 10 punten in een poule van 5 naar de verliezersronde, en hetzelfde overkwam Bernd Lechleiter. De rest van de top van de ranglijst zat in de winnaarsronde.

Na de poules kregen –toevallig!- zowel Bernd als Klaus eerst een bye, terwijl de rest van het “verliezers”veld moest spelen. Bernd werd in de ronde erna al uitgeschakeld met 2-3 in een spannend gevecht met Mario Larisch.  In de halve finales zaten uiteindelijk Mario Larisch (via Cederic Mitulla en Bernd Lechleiter) en Hans Eis (via Niels Strijbosch en Twan Baltissen). Mario was vandaag erg sterk op de scores en had daardoor steeds tijd genoeg om de dubbels te vinden. Hij won met 3-1 van Hans.

In de andere halve finale stond Rick van Dijk (via Jan Raaijmakers, Germann Niedenzu) tegenover Klaus Baumert (via een bye en Roel Hermsen). Het werd een thriller op de laatste dubbel, die Rick met 3-2 naar de finale bracht.

In de finale kon Rick echter weinig vuist meer maken tegen de scores van Mario. Die won de finale dan ook verdiend met 4-1.

Aan de winnaarskant kwamen al snel erg mooie koppelingen voor, die leuke wedstrijden opleverden. Hier stonden in de eerste halve finale Carsten Rademacher (via Stephan Verschuren 3-0 en Manfred van Daal 3-0) en John van de Weerd (via een bye en Geert van den Berg 3-1). John kon ondanks zijn hevig ingepakte linkerarm de triples en dubbels goed vinden en won overtuigend met 4-0 van Carsten.

De andere halve finale was tussen Rik Hendriks (via een bye en Detlef Neu 3-0) en Tobias Limbach (via Christian Hanssen 3-1 en  Peter van Bergen 3-0). De heren wensten elkaar weinig toe te geven. Rik wilde zijn koppositie in de ranking verdedigen en Tobias wilde eindelijk wel eens naar de finale. Tobias trok aan het langste eind in een mooie wedstrijd: 4-2.

De finale ging dus tussen John vd Weerd en Tobias Limbach. John wist in de finale een F120 te gooien en Tobias gooide zijn 3e 180 –score, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. IN een fel bestreden wedstrijd bleek de ervaring in de beslissende 5e leg net iets zwaarder te wegen. John won met 5-4.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 9 april bij Café-Zalen D’n Bens in Langenboom. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *