Rik Hendriks wint de 2de ranking van de BGL Ranking

Afgelopen zondag 27 november vond bij Café Libre de 2de ranking plaats van de BGL Ranking. Op deze zondag waren 27 darters op af gekomen om te strijden om de benodigde rankingpunten. Nadat er 1 minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan Georg Grebe, welke actief was binnen DSC Goch, begonnen we aan de poulewedstrijden. Nadat deze gespeeld waren, gingen de nummers 1 en 2 uit de poule door naar de winnaarsronde, de overige deelnemers stroomde door in de verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Geert van den Berg en Manfred van Daal die elkaar troffen in de finale. Geert wist de finale te bereiken door met 3-0 te winnen van Hans Eis (D) bij de laatste 16. In de kwartfinale was het Bernd Lechleiter (D) die met 3-1 verloor van Geert. Tenslotte in de halve finale was het Detlef Neu (D) die het nog spannend maakte, maar toch zijn meerdere moest erkennen in Geert en verloor met 3-2 van Geert.
Manfred daar en tegen wist de finale te bereiken door bij de laatste 16 met 3-0 te winnen van Nick van Lieshout, in de kwartfinale was het Carsten Radermacher (D) die met 3-1 werd verslagen. In de halve finale werd Christian Hanssen (D) met 3-0 verslagen om een plek in de finale.
In deze finale waren beide heren aan elkaar gewaagd, wat ook te zien was in de uitslag. Na 5 legs stond er een stand van 3-2 in het voordeel van Manfred op het bord. Daarna was het Manfred die aanzette en de finale besliste met een 4-2 overwinning.

In de winnaarsronde waren het Rik Hendriks en Kyan Proksch (D) die het tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Rik kwam in de finale door bij de laatste 16 met 3-1 te winnen van Klaus Baumert (D), in de kwartfinale was het Bas Abels die met 3-1 zijn meerdere moest erkennen in Rik. In de halve finale was het Tobias Limbach (D) die met een 4-1 winst werd verslagen.
Kyan bewandelde de weg naar de finale met een bye bij de laatste 16. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen Rudy van Lanen en met een 3-2 zege ging Kyan naar de halve finale. In deze halve finale was het John van de Weerd (D) die met 4-2 werd verslagen.
In de finale hielden beide heren elkaar mooi in evenwicht. Kyan mocht de wedstrijd aanvangen en wist zijn leg te behouden. Ook Rik wist zijn leg te houden en de stand stond weer gelijk. Dit ging zo door tot 3-3. Daarna brak Rik de leg van Kyan en wist daarna ook zijn eigen leg te behouden en zo de finale te winnen met 5-3.

Onze volgende ranking, die overigens voor iedereen toegankelijk is, is op zondag 18 december 2016 bij Dart Sport Club Goch in Goch (D). Deze ranking zal aanvangen om 13:00 uur, inschrijven kan tot 13:00 uur aan de wedstrijdtafel. Voor meer informatie en het reglement van deze ranking, is te vinden op onze rankingpagina.