Angelino Kranenburg wint 3de BGL+ Ranking, Rik Hendriks runner-up.

Op zondag 28 januari 2018 vond bij Café-Zalen ’t Lagerhuis de 3de BGL+ Ranking plaats. Met 25 deelnemers begonnen we omstreeks de klok van 13:00 uur aan de poulefase. Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde.In de verliezersronde werden al enig partij met de beslissende leg afgesloten. De uitslagen:
3-0 Mark Schaap – Ferdi Knipping
3-2 Roel Hermsen – Sander Schaap
3-2 Steve van Haren – Stephan Weren
3-1 Rudy van Lanen – Rick van Dijk
3-0 Niels Strijbosch – Robert Derks

In de kwartfinale onze enigste vrouwelijke deelneemster van deze dag. Helaas was dit ook gelijk haar eindstation, maar wist nog wel een leg te winnen.
3-1 Mark Schaap – Laura Polman
3-1 Roel Hermsen – Steve van Haren
3-2 Rudy van Lanen – Matthijs van Els
3-1 Niels Strijbosch – Dave Pannemans

In de eerste halve finale waren het Mark Schaap en Roel Hermsen die streden voor een finaleplaats. Helaas voor Roel was hier de koek op en verloor de partij met 3-0 van Mark. In de andere halve finale gingen Rudy van Lanen en Niels Strijbosch het uitmaken wie er naar de finale gingen en dat het een strijd was blijkt wel uit de uitslag. Er moest zelfs een beslissende 5de leg gespeeld worden om te bepalen wie er doorging naar de finale. Uiteindelijk was het Rudy die met 3-2 deze strijd won.

In de finale Mark Schaap tegen Rudy van Lanen. Scorend waren beide heren aan elkaar gewaagd, maar het was Rudy die net iets scherper op de dubbels was als Mark. De winst ging dan ook met 4-1 naar Rudy.

In de winnaarsronde mochten bij de laatste 16 gelijk een aantal spelers aan de bak. Geert van den Berg kreeg Nick van Lieshout tegen en moest alle zeilen bij zetten om de winst naar zich toe te halen. Ook Angelino Kranenburg moest tegen Bram Junier eraan geloven. Ook de wedstrijd Roland Janssen tegen Robert Kusters werd op de dubbel beslist, want scorend deden ze niet voor elkaar onder. Maar ook de finale van de vorige ranking, nu bij de laatste 16, Rik Hendriks tegen Hans Achten werd in de 5de leg pas beslist.
3-1 Geert van den Berg – Nick van Lieshout
3-2 Angelino Kranenburg – Bram Junier
3-2 Rik Hendriks – Hans Achten
3-2 Roland Janssen – Robert Kusters

In de kwartfinale ook weer een spannende partij voor Geert van den Berg tegen Bernd Lechleiter (D). Geert moest weer alles op alles zetten voor de winst, zelfs het overleven van enkele matchdarts.
3-2 Geert van den Berg – Bernd Lechleiter (D)
3-0 Angelino Kranenburg – Peter van Bergen
3-0 Rik Hendriks – Joey van Laere
3-1 Klaus Baumert (D) – Roland Janssen

De eerste halve finale ging tussen Angelino Kranenburg en Geert van den Berg. Beide heren waren scorend aan elkaar gewaagd, echter met 4-2 winst ging Angelino naar de finale. De andere halve finale ging tussen Rudy van Lanen en Rik Hendriks. In deze halve eindstrijd moest er een 7de en beslissende leg gespeeld worden wie er naar de finale mocht gaan.  Rik was uiteindelijk die de winnende dubbel gooide en met 4-3 naar de finale ging.

De finale tussen Angelino Kranenburg en Rik Hendriks leek een walk in the park voor Rik. Met een 4-1 voorsprong voor Rik leek er niks aan de hand, echter Angelino kwam daarna sterk terug en wist met 5-4 alsnog de finale te winnen van Rik.

Onze volgende ranking wordt gehouden op zondag 23 februari bij Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34 te Langenboom. Deze ranking is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor dit rankingtoernooi zal uitsluitend plaatsvinden op de dag zelf aan de wedstrijdtafel en dat kan tot 13:00 uur. Het toernooi zal omstreeks 13:00 uur aanvangen. Voor meer informatie, stand en het reglement kunt u terecht op onze rankingpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *